Детски свят − бременност, раждане, калкулатори

Няколко съществени въпроси за кожата - с отговори<> Шоколадът и Мак Доналдските храни вредят ли на кожата ми?


Преди години се твърдеше, че консумацията на повечко шоколад е причина за появата на акне. Това обаче в последствие се оказа погрешно. Нито едното, нито другото могат да влияят отрицателно на кожата, твърдят многобройни научни изследвания. И въпреки това е въжно да се ограничава консумацията им - не заради красивата кожа, а заради красивата фигура.

<> Има ли трайност козметиката?

Разбира се, върху опаковката на всеки козметичен продукт ще откриете срока на трайност, тя обаче важи за неначенатия продукт. Отворите ли веднъж крем, го използвайте в рамките на 3 месеца (особено при съхранение на стайна температура) и след всяка употреба го затваряйте добре. Колкото на по-топло го съхранявате, толкова по-бързо могат да се появят бактерии и мазнините в крема да гранясат. А козметиката на естествена основа, без съдържание на консерванти, още по-скоростно трябва да се изразходва.

krem_za_lice
<> Необходимо ли е кремът за лице да е на всяка цена по-скъп?

Качественият крем за лице не е задължително да струва много. И измежду по-евтините ще откриете качествени продукти. Спокойно можете да използвате и кремовете на големите вериги дрогерии - понеже се продават в огромни количества, изследванията за поносимостта им са особено обстойни. При по-известните марки плащате почти винаги за името и носите и част от рекламните разходи на производителя, при това не винаги съставките на тези по-скъпи продукти са по-качествени.

<> Вредни ли са кремовете за тен?

Тенът от тубичка е абсолютно безвреден. Ако се сравнява с въздействието на слънцето или на солариумите, може да се определи дори като здравословен, понеже кожата не старее така бързо, а и не предизвиква рак на кожата. Кремовете създават тен единствено на най-външния кожен слой и не проникават надълбоко в тялото. За сметка на това обаче тенът изчезва до 1 седмица, тъй като кожните клетки постоянно се "обновяват".

<> Кои са идеалните кремове за мъжка кожа?

majka_kojaМъжката кожа се нуждае от грижи, различни от тези за женската. По принцип мъжката кожа е по-мазна и по-груба, затова продукти на мазна основа са табу за мъжа (като напр. нощни кремове ). Вместо тях се препоръчва употребата на овлажнителни кремове (хидранти) и емулсии. Те са леки, попиват бързо и доставят достатъчно влага.


Знаете всичко за красивата кожа? Дали наистина е така - разберете чрез следния тест